Jehněčí hřbet s telecí nožičkou
120 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí hřbet
- 400gramůTelecí nožičky
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůJátra husí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 15gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 600gramůRýže dušená
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
27 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso vykostíme, žampiony nakrájíme na plátky, husí játra na nudličky a obalíme v mouce, telecí nožičku nařízneme od kosti.
- 2Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj jehněčí maso, osolíme, opepříme, podlijeme vínem Madeira, přiložíme telecí nožičku a dáme péct. Pečeme hodinu, občas podle potřeby podléváme vývarem, maso potíráme vypečeným tukem. Po hodině pekáček vyndáme z trouby, jehněčí maso nakrájíme na porce, telecí nožičku vykostíme a maso nakrájíme, přidáme husí játra, žampiony, trochu podlijeme a vrátíme pekáček do trouby. Pečeme dalších 30 minut.
- 3Jako příloha je vhodná dušená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.