Jehněčí hřbet s telecí nožičkou

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
27 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso vykostíme, žampiony nakrájíme na plátky, husí játra na nudličky a obalíme v mouce, telecí nožičku nařízneme od kosti.
  • 2
    Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj jehněčí maso, osolíme, opepříme, podlijeme vínem Madeira, přiložíme telecí nožičku a dáme péct. Pečeme hodinu, občas podle potřeby podléváme vývarem, maso potíráme vypečeným tukem. Po hodině pekáček vyndáme z trouby, jehněčí maso nakrájíme na porce, telecí nožičku vykostíme a maso nakrájíme, přidáme husí játra, žampiony, trochu podlijeme a vrátíme pekáček do trouby. Pečeme dalších 30 minut.
  • 3
    Jako příloha je vhodná dušená rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.