Jehněčí játra po provensálsku
40 min.
Ingredience
- 200gramůŠpagety, Makarony
- 600gramůJátra jehněčí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 15gramůTymián čerstvý
- 15gramůRozmarýn čerstvý
- 15gramůEstragon
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 20gramůBazalka
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
30 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme dle návodu výrobce, uvařené odložíme stranou.
- 2Játra pokrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, posypeme trochou tymiánu, rozmarýnu a bazalky.
- 3Vše osmahneme na 40 g másla.
- 4Zbytek másla roztavíme, přisypeme zbytek bylinek, dobře promícháme, aby se pokryly máslem. Poté osolíme a opepříme.
- 5Maso servírujeme na uvařených těstovinách přelité omáčkou z bylinek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.