Jehněčí knedlíčky s jogurtovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kýta
- 1lžičkaSůl
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstMáta
- 400mililitrůJogurt bílý
- 2lžičkySolamyl
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
30 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
99 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné maso umeleme spolu s oloupaným česnekem a směs osolíme a opepříme. Navlhčenýma rukama vytvarujeme malé kuličky a potřeme je olejem. V pánvi na troše oleje opečeme masové kuličky po všech stranách dozlatova a dokřupava.
- 2V jogurtu rozmícháme solamyl a za stálého míchání povaříme na pánvi. Mírně osolíme.
- 3Kuličky upravíme na nahřáté talíře, přelijeme jogurtovou omáčkou a posypeme nasekanou mátou.
- 4Podáváme s rajčatovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.