Jehněčí koruna s nádivkou
140 min.

Ingredience
- 120gramůCibule
- 250gramůMeruňky
- 50gramůChléb konzumní
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůPetržel - nať
- 2špetkySkořice mletá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 25gramůMáslo čerstvé
- 800gramůJehněčí žebírka
- 200gramůHrozinky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
51 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, osmahneme do zlatova na 25 g másla, přendáme ji do mísy, přimícháme hrozinky, nasekané meruňky, chlebovou střídku, vejce a sekanou petržel. Osolíme, opepříme a posypeme skořicí.
- 2Korunu z žeber osolíme, opepříme, přendáme na plech a naplníme nádivkou.
- 3Pečeme při 180°C, doba pečení závisí na váze masa i s nádivkou, počítáme zhruba 30 minut na půl kilogramu váhy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.