Jehněčí kotlet na bazalce po katalánsku
60 min.
Ingredience
- 100mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůSherry brandy
- 200gramůCibule
- 100gramůČesnek
- 250gramůPórek
- 20gramůPepř černý mletý
- 15gramůSůl
- 400gramůFazole černé
- 100gramůSlanina vepřová
- 150gramůBazalka
- 300gramůSýr Eidam cihla 40%
- 250gramůProtlak rajčatový
- 200mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
32 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí kotlety opláchneme, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme silně bazalkou a pokapeme brandy. Necháme je v chladničce marinovat.
- 2Marinované kotlety z obou stran opečeme v rozehřátém oleji.
- 3Do rajčatového protlaku vmícháme víno, jemně nakrájenou cibuli, pórek, utřený česnek a sůl.
- 4Potom kotlety vložíme do zapékací misky, vlijeme na ně rajčatovou směs, zbylou marinádu, posypeme je strouhaným sýrem a dozlatova zapečeme.
- 5Při podávání kotlety položíme na předehřátý talíř a obložíme je vařenými černými fazolemi ochucenými rozškvařenou slaninou, solí, pepřem a bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.