Jehněčí kotletky přelité rajčatovým sosem
20 min.
Ingredience
- 1,8kilogramyJehněčí kotlety
- 3lžícePesto rajčatové
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžičkyBalsamico ocet
- 1lžíceMed včelí
- 1lžičkaHořčice
- 225gramůRajčata
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1050 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
73 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Jako první si troubu nastavíme na grilování, a to na střední stupeň výhřevnosti. Do hrníčku dáme olej, česnek a bazalku, tyto přísady spolu promícháme. Když to máme hotové, pomocí mašlovačky tuto směsku rozetřeme na vedle dobře naklepané kotletky a vložíme na grilovací mřížku tak, aby se mohly zhruba 4-5 minut z obou stran grilovat. Grilovat můžeme do zlatova, abychom měli jistotu, že už jsou právě kotletky hotové.
- 2Zatímco se nám kotletky grilují, připravíme omáčku: v malé mističce promícháme olej, med, hořčici, rajčata a bazalku. Přidáme trošku koření. Vzniklou omáčkou přelijeme právě vytažené ugrilované kotletky z trouby.
- 3Grilované jehněčí kotlety znamenitě chutnají i samotné, ale rajčatová salsa z nich udělá to pravé jídlo. Můžeme je podávat také s novými brambory a zeleným salátem. Cibulka na salsu má být malá, nejlépe červená a nakrájená najemno. S bazalkou je to stejné jako s cibulkou. Rovněž nakrájet najemno.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.