Jehněčí kotlety na česneku a pomerančové šťávě

53 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
51 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné, opláchnuté a osušené kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do hlubokého rendlíku na rozpálený olej s máslem. Osmažíme je po obou stranách. Poté kotlety vyjmeme na mísu, do rendlíku dáme orestovat jemně pokrájenou cibuli a utřený česnek. Na orestovanou cibuli vrátíme kotlety, vlijeme pomerančovou šťávu, horkou vodu a pod poklicí dusíme. Během dušení maso obrátíme, vlijeme zbylou sherry a kotlety dusíme doměkka.
  • 2
    Udušené kotlety vyjmeme na mísu, šťávu propasírujeme do rendlíku, vmícháme smetanu, instantní jíšku a mícháme na ohni, dokud omáčka nezačne houstnout. Poté do ní vložíme prohřát kotlety.
  • 3
    Kotlety servírujeme s plátky pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.