Jehněčí kotlety na česneku a pomerančové šťávě
53 min.
Ingredience
- 12kusůJehněčí kotlety
- 4špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 120mililitrůPomerančová šťáva
- 1kusPomeranče
- 50mililitrůSherry brandy
- 60mililitrůVoda pitná
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
51 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, opláchnuté a osušené kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do hlubokého rendlíku na rozpálený olej s máslem. Osmažíme je po obou stranách. Poté kotlety vyjmeme na mísu, do rendlíku dáme orestovat jemně pokrájenou cibuli a utřený česnek. Na orestovanou cibuli vrátíme kotlety, vlijeme pomerančovou šťávu, horkou vodu a pod poklicí dusíme. Během dušení maso obrátíme, vlijeme zbylou sherry a kotlety dusíme doměkka.
- 2Udušené kotlety vyjmeme na mísu, šťávu propasírujeme do rendlíku, vmícháme smetanu, instantní jíšku a mícháme na ohni, dokud omáčka nezačne houstnout. Poté do ní vložíme prohřát kotlety.
- 3Kotlety servírujeme s plátky pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.