Jehněčí kotlety na houbách
50 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kotlety
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 300gramůHouby čerstvé
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
43 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
474 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné, nakrájené houby podusíme na části másla, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku.
- 2Jehněčí kotlety mírně naklepeme, na okrajích nařízneme a zakapeme citronovou šťávou. Opečeme je na zbylém másle po obou stranách dozlatova.
- 3Opečené kotlety urovnáme na mísu a každou kotletu potřeme rajčatovým protlakem a poklademe podušenými houbami.
- 4Výpek zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou a povaříme.
- 5Šťávu podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.