Jehněčí kotlety na tymiánu s restovanou zeleninou
45 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí hřbet
- 2kusyTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5stroužkůČesnek
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCibule červená
- 150gramůShiitake houby
- 150gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1254 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
113 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý jehněčí hřbet nakrájíme na kotletky, okořeníme čerstvým tymiánem, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Necháme naložené v oleji do druhého dne marinovat.
- 2Připravené kotlety opečeme po obou stranách na pánvi.
- 3Oloupanou cibuli nakrájíme na dílky, očištěné žampiony nakrájíme na plátky, houby shitake nakrájíme na kousky a fazolky překrájíme. Vše opečeme na slanině nakrájené na kostičky. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem.
- 4Kotletky upravíme na talíře a podáváme s restovanou zeleninovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.