Jehněčí kotlety s cizrnou a čočkou

140 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
33 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné jehněčí kotlety vložíme do hrnce s předem namočenou cizrnou a čočkou. Přilijeme vodu a zvolna uvedeme do varu - vzniklou pěnu sbíráme.
  • 2
    Na pávni rozpustíme máslo a osmahneme na něm nasekanou cibuli. Vmícháme rajčatový protlak, koření, osolíme a opepříme. Odstavíme a přidáme k masu spolu s oloupanými, na plátky nakrájenými bramborami. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 2 hodiny doměkka. Dbáme, aby se voda nevyvařila, před podáváním ještě trochu vody přilijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.