Jehněčí kotlety s cizrnou a čočkou
140 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kotlety
- 125gramůCizrna
- 125gramůČočka
- 1800mililitrůVoda pitná
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyBrambory
- 1lžičkaPepř cayenský
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
33 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné jehněčí kotlety vložíme do hrnce s předem namočenou cizrnou a čočkou. Přilijeme vodu a zvolna uvedeme do varu - vzniklou pěnu sbíráme.
- 2Na pávni rozpustíme máslo a osmahneme na něm nasekanou cibuli. Vmícháme rajčatový protlak, koření, osolíme a opepříme. Odstavíme a přidáme k masu spolu s oloupanými, na plátky nakrájenými bramborami. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 2 hodiny doměkka. Dbáme, aby se voda nevyvařila, před podáváním ještě trochu vody přilijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.