Jehněčí kotlety s hruškovo-zázvorovým dipem
55 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí kýta
- 3stroužkyČesnek
- 5lžicLimetková šťáva
- 3lžíceZázvor celý
- 2lžíceOmáčka sójová
- 80mililitrůOcet rýžový
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyHrušky
- 2lžíceVíno rýžové čínské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
36 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kotlety očistíme, omyjeme, osušíme. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Vložíme do mísy, přidáme 3 lžíce limetkové šťávy, 2 lžíce zázvoru, sójovou omáčku, rýžový ocet, olivový olej, sůl a pepř. Důkladně promícháme a do takto připravené marinády vložíme jehněčí kotlety. Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Na pánvi zahřejeme zbytek limetkové šťávy s rýžovým vínem, přidáme cukr a promícháme. Poté přidáme plátky hrušek a 15 minut povaříme. Hrušky rozmačkáme vidličkou, přidáme nastrouhaný zázvor a špetku pepře. Kotlety vyjmeme z marinády. Grilovací pánev rozpálíme a kotlety grilujeme z každé strany asi 8 minut. Poté ihned servírujeme na talíře a podáváme s hruškovo-zázvorovým dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.