Jehněčí kotlety s mátovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí kotlety
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOlej rostlinný
- 20gramůZázvor celý
- 100gramůMáslo čerstvé
- Omáčka
- 30gramůMáta
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 250gramůJogurt bílý
- 1lžícePomerančová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
47 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
173 mg
Cukr
253 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí kotlety umyjeme, nakrájíme na střední plátky, prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Pánev pokapeme olejem, vložíme kotlety a z obou stran je opečeme. Poté přidáme máslo, posypeme maso strouhaným zázvorem, pánev vložíme do horké trouby a dopečeme do měkka přibližně 10 minut.
- 2Omáčka: do mísy vlijeme jogurt, nasekanou mátu, rozsekanou chilli papričku bez semínek, prolisovaný česnek, pomerančovou šťávu, dobře metličkou rozšleháme, podle chuti přisypeme sůl, pepř a promícháme.
- 3Pečené kotlety vyndáme z trouby, porcujeme na talíře a přilijeme připravenou mátovou omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.