Jehněčí kotlety s mátovou omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
47 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
173 mg
Cukr
253 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí kotlety umyjeme, nakrájíme na střední plátky, prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Pánev pokapeme olejem, vložíme kotlety a z obou stran je opečeme. Poté přidáme máslo, posypeme maso strouhaným zázvorem, pánev vložíme do horké trouby a dopečeme do měkka přibližně 10 minut.
  • 2
    Omáčka: do mísy vlijeme jogurt, nasekanou mátu, rozsekanou chilli papričku bez semínek, prolisovaný česnek, pomerančovou šťávu, dobře metličkou rozšleháme, podle chuti přisypeme sůl, pepř a promícháme.
  • 3
    Pečené kotlety vyndáme z trouby, porcujeme na talíře a přilijeme připravenou mátovou omáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.