Jehněčí kotlety s vinnou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 500gramůBrokolice
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej olivový
- 8kusůJehněčí kotlety
- 250mililitrůVíno červené
- 2lžičkyJíška instantní
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
33 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
- 2Omyté a osušené kotlety na okrajích nařízneme, zprudka opečeme po obou stranách na olivovém oleji. Přidáme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli a česnek, zrnka pepře, krátce vše osmahneme. Přilijeme víno a dusíme asi 5 minut.
- 3Kotlety vyjmeme z omáčky a necháme na teplém místě. Do omáčky přidáme jíšku, za častého míchání svaříme do husta. Podle chuti osolíme.
- 4Kotlety upravíme na talíře s omáčkou a vařenou brokolicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.