Jehněčí kotlety s vinnou omáčkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
33 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
  • 2
    Omyté a osušené kotlety na okrajích nařízneme, zprudka opečeme po obou stranách na olivovém oleji. Přidáme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli a česnek, zrnka pepře, krátce vše osmahneme. Přilijeme víno a dusíme asi 5 minut.
  • 3
    Kotlety vyjmeme z omáčky a necháme na teplém místě. Do omáčky přidáme jíšku, za častého míchání svaříme do husta. Podle chuti osolíme.
  • 4
    Kotlety upravíme na talíře s omáčkou a vařenou brokolicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.