Jehněčí kotlety se sýrem
45 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kotlety
- 150gramůŠunka dušená
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
54 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
62 mg
Cukr
84 mg
Postup přípravy
- 1V misce smícháme nadrobno nakrájenou šunku s nasekanou cibulí, se žloutky a smetanou. Mírně osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku.
- 2Jehněčí kotlety po okrajích nařízneme a opečeme je teflonové pánvi na jedné straně. Potom kotlety urovnáme do pekáče opečenou stranou dolů. Neopečenou stranu potřeme připravenou směsí, posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe kousky másla.
- 3Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.