Jehněčí kotlety v chilli marinádě
40 min.
Ingredience
- 8kusůJehněčí kotlety
- 6lžicOlej olivový
- 3stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceVoda pitná
- 120gramůOlivy černé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
41 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
209 mg
Postup přípravy
- 1Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme je najemno. Chilli papričku rozřízneme, zbavíme semínek, opláchneme vodou a nasekáme je na malé kousky. Černé olivy vypeckujeme a nakrájíme na plátky.
- 2Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme.
- 3v míse smícháme 4 lžíce oleje s nakrájeným česnekem, chilli papričkou, olivami a citronovou šťávou a marinádou důkladně potřeme naklepané kotlety z obou stran. Pak je do zbylé marinády vložíme a necháme v pokojové teplotě alespoň 15 minut marinovat.
- 4Ve velké pánvi rozehřejeme zbývající olej a namarinované kotlety v něm z každé strany 2 minuty osmažíme. Pak snížíme teplotu, do pánve přilijeme zbylou marinádu a dvě lžíce vody, promícháme a maso ještě přibližně 5 minut smažíme, až změkne.
- 5Měkké upečené kotlety podáváme přelité šťávou z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.