Jehněčí kotlety v chilli marinádě

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
41 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
209 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme je najemno. Chilli papričku rozřízneme, zbavíme semínek, opláchneme vodou a nasekáme je na malé kousky. Černé olivy vypeckujeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme.
  • 3
    v míse smícháme 4 lžíce oleje s nakrájeným česnekem, chilli papričkou, olivami a citronovou šťávou a marinádou důkladně potřeme naklepané kotlety z obou stran. Pak je do zbylé marinády vložíme a necháme v pokojové teplotě alespoň 15 minut marinovat.
  • 4
    Ve velké pánvi rozehřejeme zbývající olej a namarinované kotlety v něm z každé strany 2 minuty osmažíme. Pak snížíme teplotu, do pánve přilijeme zbylou marinádu a dvě lžíce vody, promícháme a maso ještě přibližně 5 minut smažíme, až změkne.
  • 5
    Měkké upečené kotlety podáváme přelité šťávou z pánve.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.