Jehněčí kotlety v krustě z makadamových oříšků
55 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí kotlety
- 120gramůStrouhanka
- 1,5lžičkyOregano
- 1,5lžičkyPetržel - nať
- 1,5lžičkyBazalka
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůOříšky makadamové
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
822 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
60 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oříšky nadrobno nasekáme, v míse promícháme se strouhankou, sušenými bylinkami, citronovou šťávou a pepřem. Do směsi vlijeme rozpuštěné máslo a rozšlehané vejce. Vypracujeme kompaktní hmotu (pokud se směs lepí, přidáme strouhanku).
- 2Kotlety očistíme, každou potřeme připravenou směsí, vložíme do zapékací mísy a pod alobalem necháme několik hodin marinovat.
- 3Troubu předehřejeme na středně vysokou teplotu, vložíme mísu s masem a přikryté zapékáme zhruba 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.