Jehněčí kuličky s bazalkovým pestem
30 min.
Ingredience
- 1kusBageta
- 5lžicOlej olivový
- 3lžícePesto
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 450gramůJehněčí maso
- 1kusCibule červená
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
29 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Bagetu nakrájíme na plátky.
- 2V misce smícháme olivový olej, lžíci bazalkového pesta, limetkovou šťávu, sůl, pepř a připravenou marinádou potřeme plátky bagety.
- 3V míse smícháme mleté jehněčí maso, přidáme na jemno nasekanou červenou cibuli, česnek, zbytek pesta, pepř, sůl, promícháme a z hmoty vytvarujeme kuličky. Na špejle střídavě napichujeme plátky bagety a masové kuličky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut.
- 4Po upečení ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.