Jehněčí kýta jako paprikáš
75 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí kýta
- 60gramůSádlo vepřové škvařené
- 2kusyCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůPaprika zelená
- 200gramůRajčata
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 4gramyPepř černý mletý
- 9gramůSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, vložíme maso na kostky a opečeme ze všech stran. Podlijeme vodou, necháme pozvolna dusit. Do téměř měkkého masa přidáme na kousky nakrájenou papriku, rajčata a dusíme, dokud vše není měkké. Zalijeme smetanou smíchanou s moukou, povaříme do zhoustnutí a dochutíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.