Jehněčí kýta na červeném víně

125 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
929 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
63 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
124 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kýty uděláme zářezy. Pokud používáme teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa. Kýtu osolíme a položíme tučnou stranou vzhůru na pekáč roštem, posypeme ji pepřem a bylinkami. Pečeme, teplotu v troubě snížíme na 180 °C, aby byla kýta dobře propečená, pečeme ji 20 minut na každých 500 g váhy, případně tak, aby teploměr ukazoval 80 °C. Lůj musí být křupavý a dozlatova vypečený.
  • 2
    Vyjmeme z trouby, zakryjeme alobalem a necháme 10 minut stát.
  • 3
    Omáčka: z pekáče sebereme kromě polévkové lžíce všechen tuk. Pekáč postavíme na sporák, přisypeme mouku, mícháme a 2 minuty ji necháme osmahnout. Přilijeme vývar, víno, vaříme a mícháme, aby se rozpustily všechny připečeniny ode dna. Povaříme 3 minuty, dokořeníme a omáčku přecedíme.
  • 4
    Kýtu dáme na mísu, ozdobíme ji snítkami rozmarýnu a tymiánu. Vinnou omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.