Jehněčí kýta na grilu

210 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
51 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
610 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a osušíme jehněčí kýtu.
  • 2
    Na každé straně uděláme na každé straně masa přibližně 8 otvůrků. Kýtu položíme do nerezové mísy, osolíme, opepříme a polijeme citrónovou šťávou, aby pronikla do otvorů.
  • 3
    Necháme 30 minut odpočinout.
  • 4
    Do každého otvůrku vložíme půl lžičky rozetřeného česneku a kostičku sýra.
  • 5
    Po obou stranách vetřeme do kýty pesto.
  • 6
    Zabalíme kýtu do pečícího papíru potřeného olejem a do pergamenového pečícího papíru.
  • 7
    Převážeme provázkem.
  • 8
    Na střední teplotu rozehřejeme gril s poklopem.
  • 9
    Na rošt potřený olejem položíme balíček s jehněčím masem a prohříváme 2 hodiny.
  • 10
    Po hodině obrátíme. Poté sejmeme z grilu a dáme na 20 minut stranou.
  • 11
    Odstraníme papír a maso nařežeme.
  • 12
    Otevíráme balíček opatrně, abychom zachytili všechnu šťávu. Ohřejeme ji a nalejeme na naporcované maso.
  • 13
    Podáváme s hořčicí, hlávkovým salátem a česnekovou bagetou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.