Jehněčí kýta na grilu
210 min.
Ingredience
- 2kilogramyJehněčí kýta
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 125mililitrůCitronová šťáva
- 175gramůPesto rajčatové
- 4lžičkyČesnek
- 200gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
51 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
610 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme jehněčí kýtu.
- 2Na každé straně uděláme na každé straně masa přibližně 8 otvůrků. Kýtu položíme do nerezové mísy, osolíme, opepříme a polijeme citrónovou šťávou, aby pronikla do otvorů.
- 3Necháme 30 minut odpočinout.
- 4Do každého otvůrku vložíme půl lžičky rozetřeného česneku a kostičku sýra.
- 5Po obou stranách vetřeme do kýty pesto.
- 6Zabalíme kýtu do pečícího papíru potřeného olejem a do pergamenového pečícího papíru.
- 7Převážeme provázkem.
- 8Na střední teplotu rozehřejeme gril s poklopem.
- 9Na rošt potřený olejem položíme balíček s jehněčím masem a prohříváme 2 hodiny.
- 10Po hodině obrátíme. Poté sejmeme z grilu a dáme na 20 minut stranou.
- 11Odstraníme papír a maso nařežeme.
- 12Otevíráme balíček opatrně, abychom zachytili všechnu šťávu. Ohřejeme ji a nalejeme na naporcované maso.
- 13Podáváme s hořčicí, hlávkovým salátem a česnekovou bagetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.