Jehněčí kýta na majoránce
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůJehněčí kýta
- 150gramůZelenina kořenová
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaMajoránka
- 2litryVoda pitná
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso vložíme do hrnce s vodou spolu s bobkovým listem, očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí a solí. Kýtu uvaříme doměkka.
- 2Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku a zředíme ji vývarem. Opepříme, ochutíme prolisovaným česnekem a povaříme. Potom do omáčky přidáme uvařené, na kostky nakrájené maso, rozemnutou majoránku a podle chuti přisolíme.
- 3Podáváme s vařenými bramborami a dušenou mrkví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.