Jehněčí kýta pečená s jablky
120 min.
Ingredience
- 900gramůJehněčí kýta
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 40gramůStrouhanka
- 600gramůBrambory vařené
- 300gramůJablka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
34 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky, jehněčí kýtu vykostíme.
- 2V pekáčku rozpustíme dvě lžíce másla, přiložíme maso vcelku, posypeme solí, pepřem, povrch potřeme máslem a dáme péct. Maso často podléváme vodou, aby se nespálilo, a potíráme ho vypečeným tukem. Přibližně po hodině maso vyjmeme z pekáčku, naporcujeme, vrátíme zpátky, přidáme plátky jablek a pečeme ještě 20 minut. Porce masa rozdělíme na talíře, šťávu z jablek posypeme strouhankou a ještě krátce povaříme.
- 3Vhodnou přílohou k tomuto pokrmu jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.