Jehněčí kýta pečená s jablky

120 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
34 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky, jehněčí kýtu vykostíme.
  • 2
    V pekáčku rozpustíme dvě lžíce másla, přiložíme maso vcelku, posypeme solí, pepřem, povrch potřeme máslem a dáme péct. Maso často podléváme vodou, aby se nespálilo, a potíráme ho vypečeným tukem. Přibližně po hodině maso vyjmeme z pekáčku, naporcujeme, vrátíme zpátky, přidáme plátky jablek a pečeme ještě 20 minut. Porce masa rozdělíme na talíře, šťávu z jablek posypeme strouhankou a ještě krátce povaříme.
  • 3
    Vhodnou přílohou k tomuto pokrmu jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.