Jehněčí kýta podle barona
90 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý celý
- 6kusůNové koření celé
- 250gramůZelenina kořenová
- 3gramyTymián sušený
- 120gramůCibule
- 50gramůSlanina vepřová
- 200mililitrůSmetana zakysaná 14%
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5gramůJalovec
- 800gramůJehněčí kýta
- Nálev
- 10gramůCitronová kůra
- 250gramůZelenina kořenová
- 1kusBobkový list
- 3gramyTymián sušený
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 10gramůCukr krupice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
35 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme nálev: Všechny suroviny krátce svaříme a necháme vychladnout.
- 2Omyté maso potřeme solí smíchanou s tlučeným jalovcem, pepřem, prošpikujeme slaninou. Kýtu dáme do keramické nádoby, zalijeme nálevem a necháme 8 hodin stát.
- 3V hrnci podusíme očištěnou, nastrouhanou zeleninu, přidáme jalovec, tymián, cibuli, vložíme maso a opečeme. Zalijeme nálevem i se zeleninou a v troubě zapečeme doměkka. Maso vyjmeme a pokrájíme.
- 4Do vydušené šťávy vlijeme kysanou smetanu s moukou a necháme přejít varem. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Maso vrátíme do omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.