Jehněčí kýta podle barona

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
35 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme nálev: Všechny suroviny krátce svaříme a necháme vychladnout.
  • 2
    Omyté maso potřeme solí smíchanou s tlučeným jalovcem, pepřem, prošpikujeme slaninou. Kýtu dáme do keramické nádoby, zalijeme nálevem a necháme 8 hodin stát.
  • 3
    V hrnci podusíme očištěnou, nastrouhanou zeleninu, přidáme jalovec, tymián, cibuli, vložíme maso a opečeme. Zalijeme nálevem i se zeleninou a v troubě zapečeme doměkka. Maso vyjmeme a pokrájíme.
  • 4
    Do vydušené šťávy vlijeme kysanou smetanu s moukou a necháme přejít varem. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Maso vrátíme do omáčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.