Jehněčí kýta s česnekovou smetanou

60 min.
Francie
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
45 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
486 mg
Cukr
125 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso prošpikujeme česnekem, tučné části lehce nakrojíme a potřeme máslem.
  • 2
    Vložíme do pekáčku, posypeme stroužky česneku, přidáme koření, podlijeme 250 ml vody, necháme péct při 270 °C (na 500 g masa cca 15 minut).
  • 3
    Před koncem pečení dobře osolíme a opepříme.
  • 4
    Upečené maso necháme v teple, česneky vyjmeme, dužiny vymačkáme do smetany, dobře promícháme, osolíme, opepříme a lehce ohřejeme.
  • 5
    Vhodnou přílohou je vařená zelenina.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.