Jehněčí kýta s česnekovou smetanou
60 min.
Ingredience
- 1500gramůJehněčí kýta
- 10gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 6gramůTymián čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 15stroužkůČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
45 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
486 mg
Cukr
125 mg
Postup přípravy
- 1Maso prošpikujeme česnekem, tučné části lehce nakrojíme a potřeme máslem.
- 2Vložíme do pekáčku, posypeme stroužky česneku, přidáme koření, podlijeme 250 ml vody, necháme péct při 270 °C (na 500 g masa cca 15 minut).
- 3Před koncem pečení dobře osolíme a opepříme.
- 4Upečené maso necháme v teple, česneky vyjmeme, dužiny vymačkáme do smetany, dobře promícháme, osolíme, opepříme a lehce ohřejeme.
- 5Vhodnou přílohou je vařená zelenina.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.