Jehněčí kýta s jogurtovo-tymiánovou krustou
145 min.
Ingredience
- 1,3kilogramyJehněčí kýta
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaTymián sušený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400mililitrůMasový vývar
- 100gramůJogurt z ovčího mléka
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5lžičkaKmín římský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
54 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
644 mg
Cukr
35 mg
Postup přípravy
- 1Vrstvu tuku na kýtě odřízneme. V hrnci přivedeme k varu 1/2l osolené vody, vložíme maso a na mírném ohni povaříme cca 30min. Mezitím kýtu jednou obrátíme.
- 2Troubu předehřejeme na 180C. Olej vlijeme do velkého pekáče. Jogurt rozmícháme s rajčatovým protlakem, paprikou, tymiánem, římským kmínem, ochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme prolisovaný česnek.
- 3Předvařenou kýtu vyjmeme, necháme okapat a položíme do pekáče. Potřeme jogurtovou směsí a pečeme na střední liště trouby nejprve 30min. Poté přilijeme zahřátý vývar a pečeme dalších 45-50min. Průběžně poléváme.
- 4Hotovou kýtune necháme 10min odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.