Jehněčí kýta s kukuřičkami
65 min.
Ingredience
- 6stroužkůČesnek
- 1lžičkaZázvor celý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 600gramůKukuřičky
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 800gramůJehněčí kýta
- Na rošt
- 20mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
40 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
239 mg
Cukr
88 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí kýtu vykostíme a zbavíme tuku. Česnek prolisujeme, zázvor na jemno nastrouháme.
- 2Maso položíme vnější stranou na plochu, vykostěnou stranu lehce nařízneme, abychom je mohli naklepat. Takto připravené maso potřeme česnekem, posypeme zázvorem, osolíme a opepříme. Plát masa složíme ze všech stran do středu, aby se kraje dotýkaly. Zajistíme jehlami, vložíme do pekáče a necháme pod fólií marinovat alespoň 4 hodiny.
- 3Gril předehřejeme na vyšší teplotu, rošt potřeme olejem. Marinované maso pokapeme olejem, vložíme na rošt a několik minut zprudka zapečeme z obou stran. Poté teplotu snížíme a maso grilujeme ještě asi 25 minut. Během grilování obracíme.
- 4Grilované maso poté zabalíme do alobalu a necháme asi 8 minut odpočinout. Mezitím ugrilujeme ze všech stran kukuřičky, které jsme potřeli olejem.
- 5Jako přílohu k masu s kukuřičkami podáváme studenou omáčku podle vlastní chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.