Jehněčí kýta s Nivou

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1245 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
84 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
174 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou jehněčí kýtu namočíme do druhého dne do mléka.
  • 2
    Potom maso protkneme česnekem, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
  • 3
    Kýtu osmažíme na rozpáleném oleji, podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu.
  • 4
    Nivu rozetřeme a smícháme se zakysanou smetanou.
  • 5
    Když je maso téměř měkké, nalijeme na něj sýrovou směs a bez pokličky asi 20 minut zapékáme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.