Jehněčí kýta s Nivou
110 min.

Ingredience
- 300gramůSýr Niva (Rokfór)
- 200mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 750gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaTymián sušený
- 4stroužkyČesnek
- 1litrMléko polotučné
- 1kilogramJehněčí kýta
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1245 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
84 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
174 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou jehněčí kýtu namočíme do druhého dne do mléka.
- 2Potom maso protkneme česnekem, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
- 3Kýtu osmažíme na rozpáleném oleji, podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu.
- 4Nivu rozetřeme a smícháme se zakysanou smetanou.
- 5Když je maso téměř měkké, nalijeme na něj sýrovou směs a bez pokličky asi 20 minut zapékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.