Jehněčí kýta s ostrou omáčkou
155 min.
Ingredience
- Marináda
- 1lžičkaKakao - prášek
- 140mililitrůVoda pitná
- 140mililitrůPomerančová šťáva
- 0,25lžičkaPepř cayenský
- 140mililitrůVíno červené
- 2lžíceCukr třtinový
- 1lžíceSolamyl
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 1kusKoriandr čerstvý
- 1kilogramJehněčí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
38 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
664 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Z masa odřežeme přebytečný tuk a vložíme do mělké nádoby.
- 2Smícháme všechny přísady na marinádu kromě škrobu a zalijeme jí maso tak, aby bylo celé pokryté. Zakryjeme a dáme na 12-24 hodin do lednice. Občas obrátíme.
- 3Marinované maso necháme okapat a vložíme do pekáče. Pečeme 2 hodiny v troubě předehřáté na 180°C, dokud maso není dostatečně měkké. Občas poléváme marinádou a vypečenou šťávou. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Lžící sebereme z povrchu tuk.
- 4Zbývající marinádu vlijeme do pekáče a přivedeme k varu, mícháme, abychom uvolnili usazenou šťávu. Škrob smícháme s trochou vody a šťávy z pekáče. Postupně vmícháváme do směsi v pekáči a přivedeme k varu.
- 5Za neustálého míchání necháme zhoustnout, podle chuti přidáme pomerančovou šťávu, víno nebo vodu.
- 6Hotovou kýtu zdobíme plátky pomeranče a koriandrem. Přilijeme omáčku a podáváme s rýží nebo vařenými brambory a zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.