Jehněčí kýta s ostrou omáčkou

155 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
38 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
664 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z masa odřežeme přebytečný tuk a vložíme do mělké nádoby.
  • 2
    Smícháme všechny přísady na marinádu kromě škrobu a zalijeme jí maso tak, aby bylo celé pokryté. Zakryjeme a dáme na 12-24 hodin do lednice. Občas obrátíme.
  • 3
    Marinované maso necháme okapat a vložíme do pekáče. Pečeme 2 hodiny v troubě předehřáté na 180°C, dokud maso není dostatečně měkké. Občas poléváme marinádou a vypečenou šťávou. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Lžící sebereme z povrchu tuk.
  • 4
    Zbývající marinádu vlijeme do pekáče a přivedeme k varu, mícháme, abychom uvolnili usazenou šťávu. Škrob smícháme s trochou vody a šťávy z pekáče. Postupně vmícháváme do směsi v pekáči a přivedeme k varu.
  • 5
    Za neustálého míchání necháme zhoustnout, podle chuti přidáme pomerančovou šťávu, víno nebo vodu.
  • 6
    Hotovou kýtu zdobíme plátky pomeranče a koriandrem. Přilijeme omáčku a podáváme s rýží nebo vařenými brambory a zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.