Jehněčí kýta v marinádě
90 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžícePepř 4 barev
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyCuketa
- 125mililitrůVíno červené
- 125gramůMed včelí
- 2lžičkyHořčice staroanglická
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramJehněčí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
42 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Hořčično-medovou marinádu připravujeme smícháním 125 ml červeného vína, 125 g medu, 2 lžiček silné anglické hořčice, soli a pepře. Přivedeme k varu za stálého míchání a necháme vychladnout.
- 2Do vychladlé marinády na 30 minut položíme maso, po 15 minutách obrátíme.
- 3Po 30 minutách maso dáme na rošt pekáče a v předehřáté troubě na 200°C pečeme 60-75 minut. Během pečení potíráme marinádou. Je-li maso upečené zjistíme, když po píchnutí do masa vytéká čirá šťáva. Upečené maso vytáhneme z trouby, zabalíme do fólie a necháme 15 minut odpočinout.
- 4Než se upeče maso připravíme opečené brambory. Nakrájené brambory nasypeme do zapékací misky s nepřilnavým povrchem, přilijeme olej, opepříme, zamícháme a pečeme 20 minut, během pečení obracíme, přidáme nakrájenou mrkev a cuketu a dalších 20 minut pečeme, opět obracíme.
- 5Nakrájené maso podáváme s opečenými bramborami a zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.