Jehněčí ledvinky se smetanou
55 min.
Ingredience
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 400gramůLedvinky jehněčí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 50mililitrůKoňak Armaňak
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
830 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme, rozčtvrtíme a podusíme s citrónovou šťávou, vodou, 20 g másla. Osolíme a opepříme.
- 2Ledvinky omyjeme, odblaníme a osmahneme na rozpáleném másle, posypeme sekanou petrželí a utřeným česnekem.
- 3Obsah pánve podlijeme koňakem a zapálíme.
- 4Maso přendáme na servírovací talíř, do pánve nasypeme žampiony, zalijeme je smetanou a osolíme a opepříme dle chuti, necháme prohřát a ihned servírujeme s masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.