Jehněčí ledviny se slaninou
50 min.
Ingredience
- 100gramůAnglická slanina
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
- 500gramůLedviny - průměr
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
39 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí ledviny rozkrojíme a vykrájíme kanálky, pak je omyjeme a dáme do mléka na 30 minut odležet.
- 2Ledviny vytáhneme z mléka, opláchneme vodou, osušíme a nakrájíme na tenčí plátky. Každý plátek opepříme a obalíme v mouce.
- 3Rozehřejeme olej, přidáme 1 lžíci másla a ledviny usmažíme z každé strany dozlatova. K ledvinám při smažení přidáme plátky uzené slaniny, kterou orestujeme též z každé strany.
- 4Usmažené plátky ledvin osolíme podle chuti a spolu se slaninou poklademe na talíř.
- 5Ledviny polijeme rozpuštěným máslem, pokapeme šťávou z citronu a posypeme drobně nakrájenou zelenou petrželkou.
- 6K ledvinám se hodí vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.