Jehněčí ledviny se slaninou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
39 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí ledviny rozkrojíme a vykrájíme kanálky, pak je omyjeme a dáme do mléka na 30 minut odležet.
  • 2
    Ledviny vytáhneme z mléka, opláchneme vodou, osušíme a nakrájíme na tenčí plátky. Každý plátek opepříme a obalíme v mouce.
  • 3
    Rozehřejeme olej, přidáme 1 lžíci másla a ledviny usmažíme z každé strany dozlatova. K ledvinám při smažení přidáme plátky uzené slaniny, kterou orestujeme též z každé strany.
  • 4
    Usmažené plátky ledvin osolíme podle chuti a spolu se slaninou poklademe na talíř.
  • 5
    Ledviny polijeme rozpuštěným máslem, pokapeme šťávou z citronu a posypeme drobně nakrájenou zelenou petrželkou.
  • 6
    K ledvinám se hodí vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.