Jehněčí masíčko na jehle

160 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
18 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme marinádu: smícháme 4 lžíce červeného vína, olej a citrónovou šťávu, přisypeme rozmarýn s mletým černým pepřem, vložíme nakrájené kousky jehněčího. Dáme odležet do lednice na 2 hodiny.
  • 2
    Mezitím si rozpálíme gril na nejvyšší stupeň a jehněčí maso, papriky a žampiony střídavě napichujeme na 4 jehly. Marinádu zatím necháme stranou.
  • 3
    Do nádoby vložíme rajčata, cibuli, nakrájenou chilli papričku a česnek, můžeme vmíchat i rajský protlak, špetku pepře, vše zalijeme vývarem z červeného vína. Nezapomeneme promíchat. Po chvilce vaření(občas zamícháme) snížíme plamen a nezakrytou omáčku podusíme přibližně 15-20 minut.
  • 4
    Špízy grilujeme tak 12 až 18 minut, až do změknutí. Během grilování potíráme marinádou a obracíme. Hotové jídlo podáváme s chilli omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.