Jehněčí masíčko na jehle
160 min.
Ingredience
- 45mililitrůVíno červené
- 0,5kusCitrony
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 340gramůJehněčí kýta
- 2kusyKapie
- 6kusůŽampiony čerstvé
- 400gramůRajčata
- 115mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusCibule
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
18 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Připravíme marinádu: smícháme 4 lžíce červeného vína, olej a citrónovou šťávu, přisypeme rozmarýn s mletým černým pepřem, vložíme nakrájené kousky jehněčího. Dáme odležet do lednice na 2 hodiny.
- 2Mezitím si rozpálíme gril na nejvyšší stupeň a jehněčí maso, papriky a žampiony střídavě napichujeme na 4 jehly. Marinádu zatím necháme stranou.
- 3Do nádoby vložíme rajčata, cibuli, nakrájenou chilli papričku a česnek, můžeme vmíchat i rajský protlak, špetku pepře, vše zalijeme vývarem z červeného vína. Nezapomeneme promíchat. Po chvilce vaření(občas zamícháme) snížíme plamen a nezakrytou omáčku podusíme přibližně 15-20 minut.
- 4Špízy grilujeme tak 12 až 18 minut, až do změknutí. Během grilování potíráme marinádou a obracíme. Hotové jídlo podáváme s chilli omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.