Jehněčí maso dušené v zelenině s cizrnou
65 min.
Ingredience
- 30gramůOlej olivový
- 600gramůJehněčí kýta
- 200gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 4gramySkořice mletá
- 8gramůZázvor mletý
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůChilli koření mleté
- 700mililitrůVývar slepičí
- 150gramůMrkev kořen
- 150gramůTuřín
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 25gramůRozinky tmavé
- 200gramůCuketa
- 420gramůCizrna konzervovaná
- 120gramůDatle
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
32 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
13 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, očištěnou mrkev, tuřín a cuketu nakrájíme na kostičky, rajčata a cizrnu scedíme, rajčata trochu pokrájíme, datle vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přiložíme maso a zprudka osmažíme ze všech stran. Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přidáme zázvor, chilli koření, skořici, mletou papriku, promícháme, zalijeme vývarem, přidáme rajčata, tuřín, mrkev, cuketu, datle, cizrnu, rozinky, vrátíme zpět maso, podle chuti osolíme, opepříme a zvolna dusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.