jehněčí maso nadívané
140 min.

Ingredience
- 100gramůCibule
- 900gramůJehněčí maso
- 500gramůVepřové maso libové
- 100gramůSlanina vepřová
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyKmín drcený
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 50gramůKarotka
- 250mililitrůVíno bílé
- 600gramůBramborová kaše
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
48 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso vykostíme, rozřízneme, aby vznikl plát, cibuli nakrájíme nadrobno, karotku nastrouháme nahrubo, bylinky posekáme, slaninu s vepřovým masem umeleme na masovém strojku.
- 2Do mísy vložíme mleté maso se slaninou, přidáme 2 žloutky, osolíme, opepříme, přisypeme strouhanku, polovinu bylinek, polovinu množství cibule, karotku a vše dobře promícháme.
- 3Plát masa rozložíme na pracovní stůl, na maso rozprostřeme nádivku z mísy a zabalíme do rolády. Ovážeme provázkem, posypeme solí, kmínem a vložíme do pekáčku. K masu přisypeme zbylou cibuli, bylinky, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme hodinu a půl, občas podléváme vodou a roládu potíráme vypečeným tukem.
- 4Hotovou roládu vyjmeme z pekáče, zbavíme ji provázku a nakrájíme na plátky. Šťávu v pekáčku zasypeme lžící strouhanky a ještě deset minut povaříme.
- 5Jako příloha je vhodná bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.