jehněčí maso nadívané

140 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
48 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso vykostíme, rozřízneme, aby vznikl plát, cibuli nakrájíme nadrobno, karotku nastrouháme nahrubo, bylinky posekáme, slaninu s vepřovým masem umeleme na masovém strojku.
  • 2
    Do mísy vložíme mleté maso se slaninou, přidáme 2 žloutky, osolíme, opepříme, přisypeme strouhanku, polovinu bylinek, polovinu množství cibule, karotku a vše dobře promícháme.
  • 3
    Plát masa rozložíme na pracovní stůl, na maso rozprostřeme nádivku z mísy a zabalíme do rolády. Ovážeme provázkem, posypeme solí, kmínem a vložíme do pekáčku. K masu přisypeme zbylou cibuli, bylinky, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme hodinu a půl, občas podléváme vodou a roládu potíráme vypečeným tukem.
  • 4
    Hotovou roládu vyjmeme z pekáče, zbavíme ji provázku a nakrájíme na plátky. Šťávu v pekáčku zasypeme lžící strouhanky a ještě deset minut povaříme.
  • 5
    Jako příloha je vhodná bramborová kaše.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.