Jehněčí maso pečené na estragonu

75 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
27 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso z plece osolíme, opepříme, potřeme dvěma stroužky prolisovaného česneku, ostatní česnek nakrájíme na plátečky, cibuli nadrobno, mrkev nastrouháme, lístky estragonu posekáme na jemno. Maso vložíme do pekáče, posypeme estragonem, podlijeme vodou, zakápneme olejem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme zhruba půl hodiny.
  • 2
    Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme čerstvý nebo mražený hrášek, přidáme mrkev, cibuli, česnek, přidáme máslo a krátce orestujeme. Vrátíme do pekáčku maso, vložíme zpět do trouby a dopečeme.
  • 3
    Maso naporcujeme, upravíme na talíře, doplníme hráškem s mrkví a přelijeme vypečenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.