Jehněčí maso pečené na estragonu
75 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí plec
- 500gramůHrášek
- 80gramůCibule
- 150gramůMrkev kořen
- 5stroužkůČesnek
- 15gramůEstragon
- 30gramůOlej olivový
- 200mililitrůVoda pitná
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
27 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso z plece osolíme, opepříme, potřeme dvěma stroužky prolisovaného česneku, ostatní česnek nakrájíme na plátečky, cibuli nadrobno, mrkev nastrouháme, lístky estragonu posekáme na jemno. Maso vložíme do pekáče, posypeme estragonem, podlijeme vodou, zakápneme olejem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme zhruba půl hodiny.
- 2Maso vyjmeme, do výpeku vsypeme čerstvý nebo mražený hrášek, přidáme mrkev, cibuli, česnek, přidáme máslo a krátce orestujeme. Vrátíme do pekáčku maso, vložíme zpět do trouby a dopečeme.
- 3Maso naporcujeme, upravíme na talíře, doplníme hráškem s mrkví a přelijeme vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.