Jehněčí maso pečené s cuketami a feferonkou
75 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí plec
- 500gramůBrambory rané
- 200gramůŠalotka
- 10stroužkůČesnek
- 100gramůCitrony
- 30gramůTymián čerstvý
- 20gramůEstragon
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 200gramůCuketa
- 30gramůFeferony
- 40gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
18 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme, pokrájíme nadrobno, maso z jehněčí plece rozkrájíme na kostky, brambory omyjeme, očistíme kartáčkem na zeleninu a nakrájíme na čtvrtky, česnek nasekáme, cuketu krájíme na tenká kolečka, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme na nudličky, citron nakrájíme na osminky.
- 2V pekáčku rozehřejeme olej, přiložíme maso a zprudka opečeme ze všech stran. Do pekáčku přisypeme šalotku, brambory, přimícháme česnek, polovinu citronu, lístky tymiánu, estragonu, osolíme, opepříme, pekáček zakryjeme, vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut. Poté jej odkryjeme, povrch poklademe plátky cukety, posypeme feferonkou a dopečeme.
- 3Porce upravíme na talíře, každou porci doplníme osminkou citronu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.