Jehněčí maso pečené s cuketami a feferonkou

75 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
18 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku oloupeme, pokrájíme nadrobno, maso z jehněčí plece rozkrájíme na kostky, brambory omyjeme, očistíme kartáčkem na zeleninu a nakrájíme na čtvrtky, česnek nasekáme, cuketu krájíme na tenká kolečka, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme na nudličky, citron nakrájíme na osminky.
  • 2
    V pekáčku rozehřejeme olej, přiložíme maso a zprudka opečeme ze všech stran. Do pekáčku přisypeme šalotku, brambory, přimícháme česnek, polovinu citronu, lístky tymiánu, estragonu, osolíme, opepříme, pekáček zakryjeme, vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut. Poté jej odkryjeme, povrch poklademe plátky cukety, posypeme feferonkou a dopečeme.
  • 3
    Porce upravíme na talíře, každou porci doplníme osminkou citronu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.