Jehněčí maso plněné játrovou nádivkou
100 min.
Ingredience
- 1000gramůJehněčí plec
- 300gramůJátra jehněčí
- 120gramůStrouhanka
- 150mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůCibule
- 12gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSlanina vepřová
- 600gramůBramborová kaše
- 300mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
31 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso odblaníme, ořežeme přebytečný lůj a nařízneme tak, aby vznikla větší kapsa. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky. Játra umeleme, osolíme, opepříme, strouhanku namočíme v mléce a přidáme k játrům. Přimícháme vejce, cibuli a vymícháme nádivku, kterou naplníme kapsu. Maso uzavřeme, zpevníme párátky nebo zašijeme.
- 2V pekáčku rozškvaříme slaninu, přiložíme maso, podlijeme vývarem, potřeme máslem, osolíme a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi hodinu. Maso podléváme vodou a přeléváme výpekem.
- 3Upečené maso s nádivkou naporcujeme, doplníme bramborovou kaší a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.