Jehněčí maso po myslivecku
100 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kýta
- 100gramůŠalotka
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 25gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
- 15gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 150mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůRajčatová šťáva
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 400gramůBrambory vařené
- 10gramůPetržel - nať
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30mililitrůKoňak Armaňak
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
38 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nakrájíme na menší kousky, šalotky nadrobno, žampiony na plátky, petrželku posekáme.
- 2V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme lžíci másla. Jakmile se rozpustí, přisypeme kousky masa. Restujeme pár minut, osolíme, opepříme, když maso pustí šťávu, hrnec přiklopíme a dusíme ve vlastní šťávě 20 minut. Hrnec odklopíme a za občasného míchání necháme veškerou tekutinu odpařit na tuk. Nyní maso vyndáme z hrnce, do tuku v hrnci nasypeme plátky žampionů, pokrájené šalotky, zaprášíme moukou, necháme orestovat, přilijeme víno, koňak, rajčatovou omáčku, vývar a povaříme asi 15 minut. Maso vrátíme do hrnce, posypeme petrželkou a vaříme, dokud omáčka nemá požadovanou hustotu. Přibližně 10 minut.
- 3Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.