Jehněčí maso po myslivecku

100 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
38 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso nakrájíme na menší kousky, šalotky nadrobno, žampiony na plátky, petrželku posekáme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme lžíci másla. Jakmile se rozpustí, přisypeme kousky masa. Restujeme pár minut, osolíme, opepříme, když maso pustí šťávu, hrnec přiklopíme a dusíme ve vlastní šťávě 20 minut. Hrnec odklopíme a za občasného míchání necháme veškerou tekutinu odpařit na tuk. Nyní maso vyndáme z hrnce, do tuku v hrnci nasypeme plátky žampionů, pokrájené šalotky, zaprášíme moukou, necháme orestovat, přilijeme víno, koňak, rajčatovou omáčku, vývar a povaříme asi 15 minut. Maso vrátíme do hrnce, posypeme petrželkou a vaříme, dokud omáčka nemá požadovanou hustotu. Přibližně 10 minut.
  • 3
    Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.