Jehněčí maso s bazalkou a česnekovou zálivkou
70 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí kýta
- 2hrnkyVíno bílé
- 4stroužkyČesnek
- 1hrnekSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceBazalka
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1071 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
75 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
141 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Opláchneme a kůže zbavíme kýtu. Do loje, který na mase zůstal uděláme zářezy. Nesmíme do masa říznout!
- 2Na rozehřátém oleji zprudka osmahneme maso ze všech stran.
- 3Poté vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a posypeme nakrájenou bazalkou. 45 minut pečeme v troubě.
- 4Oloupeme česnek, prolisujeme a smícháme se smetanou.
- 5Hotové skopové podáváme se smetanovou zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.