Jehněčí maso s cizrnou
50 min.
Ingredience
- 400gramůJehněčí kýta
- 200gramůCibule červená
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 200gramůPaprika červená
- 10gramůSkořice celá
- 20gramůMed včelí
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 10gramůHarissa pasta
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 400gramůCizrna konzervovaná
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1špetkaŠafrán
- 15gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata a cizrnu scedíme.
- 2Do hrnce nalijeme vývar, přidáme cibuli, papriku, kousek celé skořice, přidáme špetku šafránu, med, zakápneme citronovou šťávou a pod pokličkou povaříme 5 minut.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso a osmažíme. Přidáme do hrnce, osolíme, opepříme, ochutíme harisou, přimícháme rajčata, cizrnu a dusíme doměkka.
- 4Před podáváním vyjmeme skořici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.