Jehněčí maso s čočkou a kari kořením

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
24 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pro přípravu jehněčího masa s čočkou a kari kořením použijeme teflonovou pánev se silným dnem. V pánvi rozehřejeme olej, do něj nasypeme plátky cibule, nadrobno nakrájené červené chilli papričky, bez semínek, prolisovaný česnek a mletý zázvor. Pečeme do měkka.
  • 2
    Přisypeme kari koření, indické koření garam masala, sůl, citronovou šťávu a kostky jehněčího masa, předem zbaveného tučných částí. Vše dobře promícháme, přidáme nakrájená konzervovaná rajčata, 125 ml hovězího vývaru, nasekanou čerstvou mátu a zelenou čočku, promícháme, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 30 minut přikryté pokličkou. Doplníme na kostky na krájené batáty, zbylým vývarem a vaříme do měkka, asi 20-25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.