Jehněčí maso s čočkou a kari kořením
110 min.

Ingredience
- 2lžičkyOlej olivový extra panenský
- 1kusCibule
- 2kusyChilli paprička
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyZázvor mletý
- 2lžičkyKari koření
- 1lžičkaGaram masala
- 1špetkaSůl
- 700gramůJehněčí maso
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 230mililitrůHovězí vývar základní
- 15gramůMáta
- 120gramůČočka zelená Puy
- 400gramůBrambory sladké (Batáty)
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
24 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Pro přípravu jehněčího masa s čočkou a kari kořením použijeme teflonovou pánev se silným dnem. V pánvi rozehřejeme olej, do něj nasypeme plátky cibule, nadrobno nakrájené červené chilli papričky, bez semínek, prolisovaný česnek a mletý zázvor. Pečeme do měkka.
- 2Přisypeme kari koření, indické koření garam masala, sůl, citronovou šťávu a kostky jehněčího masa, předem zbaveného tučných částí. Vše dobře promícháme, přidáme nakrájená konzervovaná rajčata, 125 ml hovězího vývaru, nasekanou čerstvou mátu a zelenou čočku, promícháme, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 30 minut přikryté pokličkou. Doplníme na kostky na krájené batáty, zbylým vývarem a vaříme do měkka, asi 20-25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.