Jehněčí maso s jablečným moštem po myslivecku

180 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
28 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
12 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na 175 stupňů předehřejeme troubu.
  • 2
    V pánvi se silným dnem rozpálíme lžíci oleje, přidáme kotlety a 2 minuty z obou stran smažíme. Kotlety vyndáme a odložíme.
  • 3
    Do stejné pánve dáme játra a 30 vteřin smažíme z obou stran.
  • 4
    Do zapékací mísy vložíme polovinu nakrájené cibule a brambor. Navršíme na ně kotlety, přidáme polovinu nakrájené mrkve, pórku, celeru a játra. Pokryjeme zbytkem mrkve, pórku a celeru.
  • 5
    Každou vrstvu osolíme a opepříme. Zakončíme vrstvou cibule a brambor.
  • 6
    Ozdobíme pokrm majoránkou, zalijeme jablečným moštem a potřeme olejem.
  • 7
    Přiklopíme zapékací mísu a 90 minut dusíme v troubě, dokud není maso měkké.
  • 8
    Sejmeme poklici, mísu dáme do horní části trouby a pečeme 30 minut, dokud brambory nezhnědnou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.