Jehněčí maso s mátou
25 min.
Ingredience
- 220gramůJogurt bílý
- 600gramůJehněčí kýta
- 4stroužkyČesnek
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1lžíceOlej palmový
- 1hrstMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
26 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
196 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do jogurtu vmícháme posekané lístky máty, prolisovaný česnek, citronovou šťávu. Maso z jehněčí kýty nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a naklepeme. Potřeme jogurtovou směsí z obou stran a necháme hodinu uležet.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme jehněčí řízky i s marinádou a zvolna smažíme z obou stran do měkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.