Jehněčí maso se špenátovou roládkou
100 min.
Ingredience
- 320gramůJehněčí pečeně
- 4gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- 2gramyTymián sušený
- 80gramůKuřecí prsa
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 40gramůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůRajčata sušená sterilovaná
- 1stroužekČesnek
- 50mililitrůVíno červené
- 50mililitrůHovězí vývar základní
- 30gramůOlej olivový
- Špenátová roládka
- 100mililitrůMléko polotučné
- 40gramůMouka kukuřičná
- 4gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůSýr Parmezán
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50gramůŠpenát listový čerstvý
- 40gramů Těsto filo
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- Telecí ledvinky
- 120gramůTelecí ledviny
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50gramůŠalotka
- 20gramůHořčice Dijonská
- 50mililitrůVíno červené
- 40gramůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůHrášek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
37 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
666 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, v pánvi rozehřejeme olej a maso vcelku na něm zprudka osmažíme ze všech stran. Do mixéru vložíme kuřecí maso, přidáme žloutek, smetanu, sušená rajčata, sůl, pepř a rozmixujeme na kaši. Touto kaší potřeme jehněčí maso z jedné strany, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě doměkka.
- 2Telecí ledvinky očistíme, nakrájíme na kostičky, šalotku nadrobno, v rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, zpěníme, přidáme ledvinky, orestujeme, ochutíme hořčicí, podlijeme červeným vínem, částečně vyvaříme, přilijeme smetanu, přisypeme hrášek a podusíme doměkka.
- 3Do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo, sůl, pepř a přivedeme k varu. Pomalu přisypáváme kukuřičnou mouku, ihned rozmícháváme, dokud kaše nezhoustne. Odstavíme a necháme vychladnout. Mezitím nasekáme čerstvé špenátové listy najemno, parmezán nastrouháme a spolu se žloutkem vmícháme do kaše. Dobře promícháme, kaši rovnoměrně rozprostřeme na tenké plátky těsta, zabalíme do roládky, potřeme máslem, vložíme do pekáčku a ve vyhřáté troubě krátce zapečeme.
- 4Na talíře nejprve nalijeme směs z telecích ledvinek, na ni upravíme porce jehněčího masa, doplníme špalíčkem špenátové roládky, v rendlíku na másle osmahneme česnek, podlijeme červeným vínem, hovězím vývarem, vyvaříme dohusta a vzniklou šťávou porce na talířích přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.