Jehněčí maso v jogurtu
80 min.
Ingredience
- 1000gramůJehněčí maso
- 1lžíceOlej stolní
- 1litrJogurt bílý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžícePetržel - nať
- 1šálekVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
37 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
150 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a posypeme sladkou i pálivou paprikou.
- 2Maso vložíme do pekáče, zalijeme olejem a trochou vody a dusíme v troubě doměkka.
- 3Jogurt rozmícháme s moukou a vejci, osolíme a nalijeme na maso. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a zapečeme v troubě.
- 4Jehněčí podáváme v pekáči, ve kterém se peklo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.