Jehněčí mleté medailonky s rajčatovou omáčkou

40 min.
Egypt

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
31 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli a omytou nať petrželky nakrájíme najemno. V misce pak polovinu nakrájené cibule a petrželku smícháme s mletým masem, okořeníme kurkumou, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a na něm malé kuličky z masa opečeme.
  • 2
    Rajčata oloupeme, rozmixujeme a přecedíme přes síto do hrnce. Zbytek cibule osmahneme na oleji.
  • 3
    Rajčatovou šťávu osolíme a přivedeme k varu. Do omáčky přidáme opečené masové kuličky a osmaženou cibuli, vše vaříme za stálého míchání 20 minut. Během vaření případně přiléváme vodu.
  • 4
    Podáváme teplé, nejlepší přílohou je vařená rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.