Jehněčí mleté medailonky s rajčatovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí maso mleté
- 4kusyCibule
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaKurkuma
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramRajčata
- 2,5decilitryVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
31 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a omytou nať petrželky nakrájíme najemno. V misce pak polovinu nakrájené cibule a petrželku smícháme s mletým masem, okořeníme kurkumou, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a na něm malé kuličky z masa opečeme.
- 2Rajčata oloupeme, rozmixujeme a přecedíme přes síto do hrnce. Zbytek cibule osmahneme na oleji.
- 3Rajčatovou šťávu osolíme a přivedeme k varu. Do omáčky přidáme opečené masové kuličky a osmaženou cibuli, vše vaříme za stálého míchání 20 minut. Během vaření případně přiléváme vodu.
- 4Podáváme teplé, nejlepší přílohou je vařená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.