Jehněčí mozečky
165 min.
Ingredience
- 8kusůJehněčí mozeček
- 50mililitrůOcet vinný
- 500mililitrůVíno bílé
- 60gramůMrkev kořen
- 60gramůCibule
- 6gramůBobkový list
- 4gramyTymián čerstvý
- 2kusyCitrony
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 80gramůKapary
- 6gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mozečky necháme namáčet 2 hodiny ve studené vodě s octem.
- 2Víno smícháme s půl litrem vody, přimícháme pokrájenou zeleninu, bylinky a citronovou šťávu.
- 3Osolíme a opepříme a vaříme 30 minut.
- 4Mozečky povaříme 15 minut ve vývaru.
- 5Na servírovací misky dáme trochu vývaru, poté smetanu, na ní mozečky a překryjeme zbytkem smetany.
- 6Posypeme kapary a sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.