Jehněčí mrúzíja
140 min.
Ingredience
- 1špetkaŠafrán
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaSůl
- 1500gramůJehněčí maso
- 250gramůRozinky
- 175gramůMandle
- 150mililitrůVoda pitná
- 175gramůMed včelí
- 2lžičkyKoření Orientální
- 3kusyCibule
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
48 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Šafrán roztlučeme na prášek a smícháme s ostatním kořením. Směs osolíme.
- 2Očištěné jehněčí maso (nejlépe krkovičku s kostí)potřeme větší částí připravené směsi, vložíme do kastrolu spolu se spařenými mandlemi, nasekanou cibulí a máslem. Podlijeme vodou, přivedeme k varu a zvolna dusíme pod pokličkou 1-1,5 hodiny. Občas podléváme vodou.
- 3Potom vmícháme rozinky promíchané se zbylou šafránovou směsí, med a zvolna bez pokličky vaříme 30 minut, aby se vyvařila většina vody a omáčka zhoustla.
- 4Měkké maso upravíme na mísu a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.