Jehněčí mrúzíja

140 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
48 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šafrán roztlučeme na prášek a smícháme s ostatním kořením. Směs osolíme.
  • 2
    Očištěné jehněčí maso (nejlépe krkovičku s kostí)potřeme větší částí připravené směsi, vložíme do kastrolu spolu se spařenými mandlemi, nasekanou cibulí a máslem. Podlijeme vodou, přivedeme k varu a zvolna dusíme pod pokličkou 1-1,5 hodiny. Občas podléváme vodou.
  • 3
    Potom vmícháme rozinky promíchané se zbylou šafránovou směsí, med a zvolna bez pokličky vaříme 30 minut, aby se vyvařila většina vody a omáčka zhoustla.
  • 4
    Měkké maso upravíme na mísu a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.