Jehněčí na bylinkách a koření
395 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžíceOregano sušené
- 40mililitrůOlej olivový
- 2kusyBobkový list
- 170mililitrůVíno bílé
- 2šálkyMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramJehněčí maso
- 0,5šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
41 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oregano nasekáme, cibuli nakrájíme na kolečka. Smícháme šťávu, oregano, sůl, pepř a zamícháme. Směsí potřeme jehněčí a necháme ho marinovat alespoň čtyři hodiny. Pak ho necháme odkapat, osušíme a na oleji opečeme z obou stran.
- 2Hotové jehněčí dáme do mísy, posypeme cibulí, bobkovými listy, zalijeme vínem a marinádou z masa. Z mouky a vody vytvoříme těsto. Okraj mísy navlhčíme a zakryjeme ji těstem.
- 3Pečeme dvě hodiny, těsto rozbijeme a maso podáváme s bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.