Jehněčí na cibulí se sezamem
65 min.
Ingredience
- marináda
- 3kusyCibule
- 1lžíceZázvor celý
- 1lžíceOmáčka Hoisin
- 1lžíceOlej sezamový
- 4stroužkyČesnek
- 3kusyCibule
- 3lžíceSezam - semena
- 3lžičkyMaizena - kukuřičný škrob
- 1kilogramJehněčí maso
- 1,5decilitryOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusPórek
- 1decilitrVíno rýžové čínské
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
59 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso odblaníme, omyjeme a pokrájíme šikmo přes vlákno na kousky velikosti sousta.
- 2Velké cibule očistíme a rozčtvrtíme. Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme nadrobno. Zeleninu s masem dáme do mísy a smícháme ji s omáčkou Hoisin a sezamovým olejem a necháme v chladničce hodinu marinovat.
- 3Sezamová semínka nasucho opražíme v menší pánvi dozlatova. Lahůdkovou cibuli a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké kroužky.
- 4Ve woku si rozpálíme olej. Čtvrtky cibule vyjmeme z marinády a na rozpáleném oleji ji zprudka orestujeme. Osmaženou cibuli vyjmeme z pánve a odložíme na talíř. Do woku na rozpálený olej vložíme maso s marinádou, které zprudka osmažíme.
- 5Ve víně si rozmícháme Maizenu, přimícháme ji k masu a při vyšší teplotě mícháme do zhoustnutí. Nakonec k masu přimícháme pokrájenou lahůdkovou cibuli s pórkem a každou porci posypeme sezamovými semínky. Jehněčí maso podáváme s opečenou cibulí.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.